Már megfordult a fejedben a válás gondolata,
de bizonytalan vagy?

Elváljak? e-book: Ebben a könyvben arra vállalkozom, hogy segítsek tisztábban látni ebben  

az érzelmektől és indulatoktól zavaros élethelyzetben, felvázolni a lehetséges kiutakat és megoldásokat.

Valamiért most a kezedben tartod ezt a könyvet és kevésbé valószínű, hogy csak érdeklődsz a válás témája iránt, vagy nem találtál érdekesebb olvasnivalót. Ebből máris adódik a legfontosabb
tény: érzelmileg érintett vagy.

Tudom, hogy milyen érzés hasonló élethelyzetben lenni. Hullámokban tör az emberre a magabiztos tettvágy, az azonnali cselekvés igénye, máskor pedig a tehetetlenség, az idő végletes lassúsága és a bizonytalanság, kétségbeesés. Ismerem ezeket az állapotokat ezért a könyvnek kettős szerkezete van. Nem kell minden esetben figyelmesen végigolvasnod sorról sorra. A könyv gerincét egy módszertani segédlet adja. Amikor tettrekész vagy, akkor ezekkel a kiemeléssel jelölt részekkel foglalkozz, mert bizony a munkát neked kell elvégezned. 

 

Akkor fog mindez jól jönni számodra, ha…

  • Szeretnél egy lélegzetvételnyi időt, hogy átgondolhasd életedet a párkapcsolat szempontjából. 

  • Ha NEM CSAK a szép és biztató szavakra vágysz, hanem szembe mersz nézni egy nyersebb, őszintébb valóságképpel is  

  • Ha megnyugtat az, ha rendezett szempontok alapján hozhatsz meg egy nehéz döntést és nem indulatból

  • Ha szeretnéd megismerni és föltenni magadnak azokat a kérdéseket, amelyek másoknak is segítettek ebben a helyzetben 

 

Azért íródott ez a könyv, hogy segítsen eltávolodni kavargó érzelmeid világából, hogy megfigyelhesd önmagad, párodat és a kapcsolatotokat egy-egy, amennyire lehet szubjektív nézőpontból. Segíthet, hogy megfogalmazd magad számára a céljaidat egy kapcsolaton belül, hogy megnézd, a jelenlegi helyzetben mi a legtöbb, amit tehetsz értük. Segíthet, hogy meghozd a szükséges döntést, de számolj a következményekkel, ne indulatól cselekedj, hanem azért, mert így jutsz közelebb afelé az élet felé, amit emberhez méltónak, értékesnek tartasz. 

 

 

A könyv tartalma:

  • Válasszunk ki most egyetlen kérdést, ami segíthet rámutatni, hogy mennyire fontos a Te felkészültséged ebben a helyzetben! Legyen ez a felelősség fogalma!

    Nem könnyű feladat egyéni szinten sem a lehetőséget felismerni és megragadni egy-egy problémában, mitől is lehetne könnyebb egy párkapcsolaton belül? „Ketten hamarabb végzünk?” Nem, három tényezős a feladat, két egyén és egy kapcsolat irányítása. A legtöbb olyan ismeret, ami a párkapcsolatok helyreállítását tűzi ki célul, azért vall kudarcot, mert az egyéneket felelősségteljes, érett felnőttekként kezeli, noha sokszor sajnos ez nem így van. Ez pedig szinte ellehetetleníti a változtatást.

Valaki azt mondta egyszer, hogy akkor növünk fel igazán, amikor rájövünk, hogy nincsenek felnőttek. A viccet félretéve, azért van igazság ebben. Mert a látszat, a felszín mögött majdnem minden felnőttben ott él egy sérült kisgyerek, aki talán tombol, talán szorong, aki szeretetre, elfogadásra, megértésre vágyik, és csak időnként tör ki robbanásszerűen, de akkor pusztít. Végső soron őt kell megtalálnunk először magunkban ahhoz, hogy az életünkben felmerülő problémák/tünetek ne térjenek folyton vissza. A felnőtt lét azzal kezdődik, hogy felelősséget vállalunk magunkért és szeretteinkért. Talán nem így tűnik, de felelősségteljesebb dolog kilépni egy mérgező, pusztító kapcsolatból, mint a látszat kedvéért, vagy a „gyerekek miatt”  végigszenvedni azt. 

Sokat hallhattad már: nem kapsz nehezebb terhet, mint amit el tudsz viselni. De nem azért kapod, hogy szenvedj. Azért, hogy találd meg önmagad és teljesítsd ki. Ha így lesz, akkor a partnered is olyan lesz, akivel közösen élvezheted ezt. És ez teljesen független a kortól. Nem számít hány éves vagy, kivétel nélkül mindenkire igaz.  Szóval, ne gyászold magad túl sokáig! Ha ez a kérdés rád tör, akkor gondolj arra: „Értem van mindez… és én élni is fogok vele!!!”

Talán most még önzőnek hangzik ez a megközelítés, és keresed a kibúvókat. Pl.: „Ott vannak a gyerekek, én már értük élek!” stb. Ne kend rájuk! Nekik egészséges, boldog szülőkre van szükségük, egészséges párkapcsolati mintákra. Ne feledd, te magad és párod is jó eséllyel a negatív családi mintáitok befolyásai alatt álltok. Ha a gyerekeidért élsz, akkor vállald az életedért, egészségedért, boldogságodért a felelősséget és élj úgy, ahogy azt szeretnéd, hogy ők is éljenek majd! Szóval még egyszer, mondd is ki hangosan: „ÉRTEM VAN EZ A HELYZET ÉS ÉN ÉLNI IS FOGOK VELE!”

Tisztánlátás

Csak akkor hozhatsz jó döntést, ha képes leszel érzelmeidet lecsendesíteni és külső nézőpontokból is megvizsgálni az élethelyzetedet.

Önismeret és célkitűzés

Könnyű azt mondani egy élethelyzetre, hogy "ez nem az, amire vágyok". Nehezebb meghatározni, hogy az milyen lenne, amire te vágysz.

Mérlegelés

Egy ilyen döntés meghozatalához alapos mérlegelésre van szükség, ehhez pedig szempontokra és egy átlátható rendszerre.

Félelmek eloszlatása

Hiába bármilyen mérlegelés, ha tele vagy félelmekkel a jövőt illetően. Világos jövőképre van szükséged és valós elérési utakra.

Szerezd be az ELVÁLJAK? – című e-bookot 

azonnali hozzáféréssel 2.900 Ft-ért!

Hogyan tudom letölteni a könyvet? 

 

Az E-book megvásárlásával kapsz egy belépési kódot, amivel a https://valotars.hu/ oldalra bejelentkezve máris elérhetővé válik számodra a letöltőfelület. A linkre kattintva letöltheted a PDF dokumentumot, amelyet bármilyen eszközön olvashatsz ezentúl.

 

 

Van pénzvisszafizetési garancia, ha nem tetszik?  

Igen minden anyagomra 10 napig 100%-os, kérdés nélküli garanciát vállalok. Bár legjobb tudásom szerint állítom össze őket, és igyekszem mindig ár-érték arányban az áránál többet és értékesebbet adni, de nem vagyunk egyformák és ha nem találod hasznosnak, akkor – bár nagyon sajnálom – de úgy veszem, mintha nem vásároltál volna és visszautalom az árát. 

Close Menu
×
×

Cart